Ülkedeki yerel haber kaynaklarına göre Rusya’daki hükümet yetkilileri dijital varlıkları bir para birimi biçimi olarak tanımaya hazırlanıyor.

Rus gazetesi Kommersant’a göre hükümet ve Rusya Merkez Bankası kripto para birimlerinin nasıl düzenleneceği konusunda bir anlaşmaya vardı. Şu anda kriptoyu dijital finansal varlıklardan ziyade “para birimlerinin bir analoğu” olarak tanımlayacak 18 Şubat’a kadar beklenen bir yasa taslağı hazırlıyorlar.

Haberde ayrıca, kriptonun hukuk sektöründe yalnızca tam kimlikle, bankacılık sistemi veya lisanslı aracılar aracılığıyla kullanmanın mümkün olacağı da belirtiliyor. Kommersant’a gmre 600.000 rublenin (8000 dolar) üzerindeki kripto işlemlerinin beyan edilmesi gerekecek. Kriptoyu yasa dışı olarak kabul edenlere de para cezası uygulanacak.

Bu gelişme, Rusya Merkez Bankası’nın Ocak ayında yayınlanan ve endüstrinin spekülatif yapısının vatandaşların finansal istikrarı için önemli bir tehdit oluşturduğunu savunan bir raporla birlikte kriptoya genel bir yasak getirilmesi için baskı yapılmasından sadece birkaç hafta sonra geldi. O teklifin bir parçası olarak merkez bankası, finansal kurumların kripto işlemlerini kolaylaştırmasının durdurulması gerektiğini de söylemişti. Bununla birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ise kripto ve kripto madenciliği endüstrisinin düzenlenmesi taraftarı olduğu düşünülüyor.

Putin, Rusya Merkez Bankası’nın kriptoyu yasaklama yönündeki baskısını frenliyor

KaynakThe Block