Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankası’nın ülkede kripto para birimini yasaklama çağrısına tam olarak katılmıyor.

26 Ocak’ta düzenlediği bir video konferansta Putin, hükümetindeki yetkililerden kripto para birimleri konusunda merkez bankası da dahil olmak üzere görüşmelerde bulunmalarını istedi. Putin önemli dalgalanmalar söz konusu olduğunda belirli riskleri kabul ederken, kurumlarına Rusya’nın bölgede sahip olduğu avantajları ihmal etmemeleri talimatını da verdi.

Bununla birlikte Putin sözlerine “Ayrıca burada, özellikle kripto madenciliği denilen alanda belirli rekabet avantajlarımız var. Ülkede mevcut olan elektrik ve iyi eğitimli ekiplerdeki fazlalığı kastediyorum.” ifadelerini de ekledi.

Geçen hafta, Rusya Merkez Bankası, Rusya’da kripto işlemlerini ve madenciliği tamamen yasaklama önerisini açıklamıştı. Önerilen yasak, Rus siyasi muhalefetinin önde gelen isimlerinden eleştiriler aldı ve küresel kripto piyasalarını olumsuz etkiledi.

Madenciler benzer yasaktan dolayı Çin’i terk ettiği için Rusya, ABD ve Kazakistan’dan sonra geçtiğimiz yıl dünyadaki Bitcoin hash oranının üçüncü en büyük kaynağı haline gelmişti.

Rusya yeni kripto mevzuatı üzerinde çalışıyor