TASS’ın haberine göre Başsavcı Igor Krasnov, Rusya kolluk kuvvetlerinin yasadışı yollarla elde edilen kripto paralara el koymasına izin verecek yeni bir mevzuat hazırladığını söyledi.

Saint Petersburg’daki konferansta konuşan Krasnov, suçlular tarafından kripto para kullanımının kolluk kuvvetleri için ciddi bir sorun oluşturduğunu söyledi. Ülke, dijital varlıkları düzenleyen ilk yasasını geçen yıl çıkarmıştı. Şimdi ise ceza kanunları, kolluk kuvvetlerinin “sanal varlıklara kısıtlayıcı tedbirler ve müsadere uygulamasına” izin verecek şekilde güncelleniyor.

Krasnov’a göre kripto, rüşvet için giderek daha fazla kullanılıyor ve bu da izini yapmayı itibari paraya kıyasla daha çok zorlaştırıyor.

Daha önce, Rusya’nın finansal gözetim organı Rosfinmonitoring’in temsilcisi, kurumun bitcoin nakit çıkışlarını izlemeyi ve kripto içeren şüpheli işlemler için yeni bir sınıflandırma kodu eklemeyi planladığını söylemişti.

Kripto para birimleri, 2020 yılında Rus hukuk sistemine dahil edildi ve vergiye tabi bir mülk olarak kabul edildi. Rus kamu görevlilerinin bu yıldan itibaren kripto sahibi olmaları yasaklandı.

Son zamanlarda bitcoin, Rusya’nın sivil ve siyasi aktivistlerinin yanı sıra bağımsız gazeteciler arasında bir bağış toplama aracı olarak ilgi görüyor.

Rusya sınır ötesi ödemeler için CBDC’leri araştırıyor

KaynakCoinDesk