Bloomberg’in konuya yakın kaynaklarına göre Beyaz Saray, kripto para birimleri hakkında kapsamlı bir hükümet stratejisini ana hatlarıyla belirleyecek ve Federal kurumlardan risklerini ve fırsatlarını belirlemelerini isteyecek olan, önümüzdeki ay yayınlanmak üzere bir başkanlık emri hazırlığında.

Bloomberg, yeni kararnamenin Beyaz Saray’ı politikalar belirleme ve dijital varlıkları düzenleme çabalarını denetleyen merkezi bir role yerleştireceğini söylüyor.

Federal kurumlar, dijital varlık sektörü hakkında yıllardır çalışıyor ve konuyla ilgili düzenleyicilere rehberlik sağlıyor. Biden yönetimi tarafından çıkarılması beklenen yeni kararname de bu çalışmaların bir ürünü olarak gösteriliyor.

Bu zamana kadar Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), SEC ve CFTC, kripto endüstrisinin farklı yönlerinin federal yasalara nasıl uyması gerektiğini yönlendirmek için kılavuz mektuplar yayımlamıştı. Bununla birlikte yapılan resmi ve gayri resmi açıklamalar federal yasaların kripto endüstrisinin nasıl ele alması gerektiğine yönelik öneriler içeriyordu. Ancak tüm bu çabalar tek bir belgede ya da tek bir kurum tarafından koordine edilmedi.

Bloomberg’in haberine göre Biden yönetimi üst düzey yetkilileri, önümüzdeki birkaç hafta içinde başkana sunulacak yönergeyi görüşmek üzere birçok kez bir araya geldi. Bu sefer birçok kurumun ortak paydada buluştuğu ve kripto endüstrisini baltalamayan bir kararname ortaya konulması bekleniyor.

ABD Kongresi kripto borsası yöneticilerini duruşmaya çağıracak

KaynakBloomberg