Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesine başkanlık eden Maxine Waters, önde gelen ABD kripto şirketlerinin yöneticilerinin üzerine gideceği kripto para birimleriyle ilgili bir duruşmanın tanık listesini açıkladı.

8 Aralık’ta yapılması planlanan duruşmanın başlığı “Dijital Varlıklar ve Finansın Geleceği: Amerika Birleşik Devletleri’nde Finansal İnovasyonun Zorluklarını ve Faydalarını Anlamak” olarak belirtildi.

Tanık listesinde önde gelen CEO’ların isimleri yer alıyor: Circle’dan Jeremy Allaire, FTX’ten Sam Bankman-Fried, Bitfury’den Brian Brooks, Paxos’tan Chad Cascarilla, Stellar’dan Denelle Dixon ve Coinbase’den Alesia Haas.

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, şirketi kriptoyu kısıtlamak isteyen yasa koyucular ve düzenleyicilerin hedef noktasında olmasına rağmen ilginç bir şekilde duruşmada yer almayacak.

Finansal Hizmetler Komitesi, kripto yasası söz konusu olduğunda Meclis’in ön saflarında yer alıyor. Waters, bu yılın başlarında kriptoya odaklanmak için komitenin Demokratlarından bir çalışma grubu oluşturmuştu.

Kripto varlıkların ve blockchain’in geleceği nereye gidiyor?

KaynakThe Block