Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), blokzinciri girişimi Bitci ile, BitciChain platformunda değiştirilemez token’lar (NFT’ler) taraftar token’ları başlatmak için 3 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Son zamanlarda birçok spor takımının NFT ya da taraftar token anlaşmaları yaptıklarını görüyoruz. Genelde bu NFT’ler ve taraftar token’ları farklı hizmet ettikleri amaca göre farklı sağlayıcılar tarafından üretiliyor. Bitci ise aynı spor kuruluşu için hem NFT’leri hem de taraftar token’larını piyasaya süren ilk platformlardan birisi.

NFT koleksiyonları taraftarların koleksiyonculuk ve ticaret faaliyetlerine katılmalarını sağlayarak topluluk duygusunu ve kulübe bağlılığı artırıyor. Kulüpler içinse NFT’ler, ticarileştirmek ve ilgiyi artırmak için yepyeni bir ürün yelpazesi sunuyor.

Öte yandan taraftar token’ları ise kulübün kripto para birimi gibidir ve değiştirilebilirler. Taraftarlar bu token’ları, kulüp anketlerine oy verme, özel ürünler satın alma oyuncularla tanışma gibi ödüller kazanma ve VIP avantajları için harcayabiliyorlar.

Brezilya Milli Futbol Takımı, dünya çapında en çok taraftara sahip milli takım olduğunu iddia ediyor. Bitci’nin sunduğu yeni dijital fırsatlar, coğrafi olarak uzak taraftarların takıma daha bağlı ve katılımcı hissetmelerini sağlayacak.

Bitci’nin CBF için NFT’leri, mevcut erkek ve kadın takımlarının yanı sıra 20, 17 ve 15 yaş altı takımların oyuncu kartlarından oluşacak. Bitci ile CBF anlaşması münhasır anlaşma. Yani federasyon, sözleşmenin ömrü boyunca diğer blokzinciri tabanlı çözümlerle ortak olamayacak.

Bitci bugüne kadar F1 takımı McLaren Racing, İspanyol Futbol Federasyonu, Glasgow Rangers ve Türkiye Ulusal Basketbol takımı ile spor alanında birçok benzer anlaşmaya daha sahip. Taraftar token’larına ve NFT olarak ilginin artmasıyla birlikte Bitci’yi bu alanda yaptığı anlaşmalarla daha sık görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Taraftar token’ları spor sektörünün geleceği olabilir