Japonya’nın en eski aracılık firması Nomura ülkenin en popüler mesajlaşma servislerinden LINE ile blokzinciri odaklı bir ortaklığa gidiyor.

Yapılan açıklamada Nomura Holding’in Güney Kore merkezli LINE’in bir şirket olan LVC’ye yatırım yaptığı belirtiliyor. Anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı.

Nomura, girişimin blokzinciri teknolojisini kullanan finansal hizmetler geliştireceğini söylüyor. Yapılan ortaklıkla birlikte LINE’ın Japonya’da 81 milyonluk büyük kullanıcı tabanı ve gelişmiş kullanıcı deneyimi ile Nomura’nın finansal deneyimi ve uzmanlığını birleştirecek.

Bir mesajlaşma uygulaması olan LINE son yıllarda FinTech hizmetlerine yönelik hamleleriyle dikkat çekiyor. Finansal çözümlerinin yanı sıra blokzinciri alanında da çalışmalarını yürüten şirket Nomura’nın yatırımıyla birlikte Japonya’daki FinTech çözümlerini artırmayı hedefliyor.

Nomura bir süredir blokzinciri yatırımlarında aktif bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Mayıs 2018’de dijital gözetim çözümleri geliştirmek için Ledger ve Global Advisors ile Komainu’yu kurmuştu. Bu yılın Temmuz ayında şirket, akıllı sözleşme tabanlı bir güvenlik şirketi olan San Francisco merkezli Quantstamp’a yatırım yaptı ve bu yılın Eylül ayında ise Nomura Araştırma Enstitüsü ile birlikte Boostry’yi kurdu. Bu girişim alım satım amaçlı menkul kıymetler için blokzinciri tabanlı çözümler geliştiriyor.