Japonya merkezli mesajlaşma devi Line, ülkedeki çeşitli eğlence şirketleriyle ortaklıklar kurarak 13 Nisan’da NFT pazarını başlatmaya hazırlanıyor.

LINE NFT olarak adlandırılan platform, şirketin tescilli ağı olan “LINE Blockchain” üzerinde çalışacak. Platformda NFT basan kullanıcıların bunları LINE BITMAX cüzdanında saklaması gerekecek. Bu nedenle, kullanıcılar arasında NFT alışverişi yalnızca tescilli Line cüzdan hizmeti aracılığıyla yapılabilecek.

LINE, NFT pazarı lansmanının bir parçası olarak eğlence sektöründeki birkaç büyük şirketle ortaklıklar kurdu. Bu ortaklarından bazıları, popüler eğlence franchise’ı Yoshimoto Kogyo, video oyunu geliştiricisi Square Enix ve popüler manga Patlabor’u da içeriyor.

NFT pazarı lansmanından sonra Line’ın NFT’leri mesajlaşma hizmetine avatarlar olarak entegre etmeyi planlıyor. Şirket ayrıca NFT’leri uygulama içindeki çıkartmalarına dahil etmeyi de planlıyor. Planlanan diğer özellikler arasında dijital koleksiyonların çok sayıda sosyal medya kampanyasında ödül olarak kullanılması da yer alıyor.

LINE NFT piyasaya sürüldüğünde, Japonya’daki kripto koleksiyoncularına yönelik en yeni çevrimiçi alışveriş merkezi olacak. Yakın zamanda Animoca Brands ve Rakuten gibi firmalar da Japonya’da benzer platformlar inşa edeceklerini duyurmuşlardı. Kullanıcı tabanı geniş olan Line’ın da bir NFT pazarı başlatmasıyla birlikte Japonya’daki rekabet iyiden iyiye kızışacak gibi görünüyor.

LINE, kendi NFT koleksiyonunu başlattı