Kendi girişim fonunu başlatan NFT pazar yeri OpenSea, NFT ekosistemi için hibe programı başlatıyor.

Şirketin yaptığı duyuruya göre, Standard Crypto ve a16z gibi şirketlerin liderliğine ve sermayeye ve erişim sunarak Web3 için piyasadaki şirketleri ve projeleri destekleyecek.

Firmanın yaptığı duyuruda kullandığı ifadeler şöyle: “OpenSea Ventures’ın dünya çapındaki Web3 geliştiricilerine ve NFT yaratıcılarına yaratıcılara, geliştiricilere ve tüketicilere daha fazla özgürlük ve sahiplik sağlayan yeni merkezi olmayan ekonomiler inşa etmek için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlayacağını umuyoruz.

OpenSea, sektörün unicorn’ları Alchemy ve FTX de dahil olmak üzere kendi girişim kollarını başlatan bir dizi kripto şirketinin arasına katıldı. Son olarak FTX yeni kripto girişimlerine yatırım yapmak için 2 milyar dolar taahhüt etmişti.

OpenSea Ventures’un operasyonları 4 ana temaya odaklanacak: Yeni NFT protokolleri, sosyal projeler, oyun projeleri ve NFT toplayıcıları. OpenSea “Ekosistem Hibeleri” adı verdiği programıyla ilgili olarak “Ekosistem Hibelerinni, topluluk fikirlerini başlatmanın, web3’ü ve NFT evrenini genişletme potansiyeline sahip olduğuna inandığımız girişimlere sürekli finansal destek sağlamanın bir yolu olarak görüyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

YouTube NFT ve Web3 teknolojilerinde büyük bir potansiyel görüyor

KaynakThe Block