Video paylaşım platformu YouTube, paylaştığı bir blog yazısında içerik oluşturucular için blokzinciri ve NFT’ler gibi Web3 teknolojilerinin büyük bir potansiyel vadettiğini söylüyor.

YouTube’un Ürün Müdürü Neal Mohan, Web3 ve NFT’ler için şu ifadeleri kullanıyor: “Web3, içerik oluşturucular için yeni fırsatlar sunar. Blokzinciri ve NFT’ler gibi yeni teknolojilerin, içerik oluşturucuların hayranlarıyla daha derin ilişkiler kurmasına izin verebileceğine inanıyoruz. Birlikte, yeni projelerde işbirliği yapabilecek ve daha önce mümkün olmayan şekillerde para kazanabilecekler.

YouTube’un Web3 teknolojisini nasıl kullanabileceğine dair örnek olarak videolar, fotoğraflar, sanat eserleri gibi doğrulanabilir ve benzersiz bir şekilde sahip olunabilen medyaları gösterebiliriz. Şirket bunu bir şekilde partner programına dahil edip içerik oluşturuculara ekstra gelir sağlamak istiyor. Mohan sözlerini “Bu yeni teknolojilere sorumlu bir şekilde yaklaştığımızdan emin olmak için göz önünde bulundurulması gereken çok şey var, ancak aynı zamanda inanılmaz bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz.” diyerek devam ettiriyor.

Google’ın sahip olduğu platformda günde yaklaşık 700 milyon saatin üzerinde içerik tüketiliyor. Video paylaşım sitesi aynı zamanda Google’dan sonra en çok kullanılan ikinci arama motoru konumunda. YouTube, yaratıcıları için NFT’ler, blokzinciri ve diğer Web3 teknolojilerini uygularsa, firma bu hala oldukça niş bir kitleye hitap eden teknolojileri daha geniş kitlelere ulaştırma konusunda önemli bir rol oynayabilir.

Zynga, yeni bir NFT tabanlı oyun geliştirmeyi planlıyor

KaynakThe Block