Teknoloji şirketi IGWT Block ikinci el telefon pazarı içine bir blokzinciri platformu kuruyor.

2017 yılında cep telefonu distribütörü PCS Wireless’ın bir yan kuruluşu olarak kurulan IGWT Block, blokzincirini bugün olduğu gibi pazarın başına bela olan güven sorunlarını çözmek için kullanacak.

Şu anda Amazon gibi platformlar ürünlerin belirtilen şartlarla eşleştiğini doğrulamak için manuel olarak ürünleri incelemek zorundalar. Bu sistem de riskleri ve güven sorununu ortaya çıkarıyor. Bu sistemde alıcılar, bir telefonun durumunu doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve kalite sorunu ortaya çıkarsa paralarını iade etmek için aracıya güvenmek zorudalar.

IGWT Block Başkanı Flavia Mansi bu noktada neden Amazon’a güvenmek zorunda olduğumuzu soruyor. IGWT Block’un sunduğu platform, alıcıları ve satıcıları doğrudan bağlamak için akıllı sözleşmelerden yararlanarak herhangi bir aracıya olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Bir satın alma işlemi yapıldıktan sonra, alıcı telefonu alana kadar, IGWT Block’un teşhis aracını kullanarak değerlendirip alınan ürünün söylenen şartlarla eşleştiğinden emin oluncaya kadar para akıllı bir sözleşmede saklanır. Herhangi uyuşmayan bir nokta varsa para geri iade edilir. Mansi, akıllı sözleşmelerin aradaki anlaşmazlıklara aracılık etme zorunda bırakmayarak sizin yerinize işlemleri yönettiğini söylüyor.

KaynakTheBlock