Uber CEO’su Dara Khosrowshahi’ye göre şirket, ulaşım ve yemek teslimatı gibi hizmetleri için gelecekte kripto para ile ödeme kabul etmeyi değerlendiriyor.

Uber’in bir süredir ödeme seçeneği olarak kripto paralara sıcak baktığı biliniyor. Ancak şirketin, uygulamasına bir seçenek olarak kripto ile ödeme yöntemini ne zaman ekleyeceğine dair herhangi bir şey söylenmedi. Khosrowshahi konuyla ilgili olarak Bloomberg’e verdiği bir demeçte “Uber gelecekte kriptoyu kabul edecek mi? Bir noktada kesinlikle evet.” ifadelerini kullandı.

Şirket, müşterilerine kolaylık sağlamak adına ödeme yöntemine kripto para seçeneği eklemeden önce kriptoyu benimsemenin etkilerini anlamak için biraz vakit istiyor. Khosrowshahi’ye göre Uber’in bu zamana kadar kripto ödemelerine girmemesinin sebebi yüksek işlem ücretlerine sahip borsaların maliyetleri ve madencilik ile kripto para birimlerinden doğan çevresel endişeler. CEO bu durumla ilgili olarak “Değişim mekanizması daha az maliyetli ve daha çevre dostu hale geldikçe, bizim kriptoya biraz daha eğildiğimizi göreceksiniz.” ifadelerini kullanıyor.

Uber CEO’su geçtiğimiz yıl da şirketin kripto para birimleri kabul etmesine sıcak baktığını söylemişti. Uber’in bu yola üçüncü parti bir şirketle mi yoksa kendi çözümleriyle mi gireceği henüz net değil.

Dijital varlıklar ve kripto para sektörü için 2021 dönüm noktası oldu

KaynakFinancialExpress