Arjantin’de devam eden soruşturmaların gölgesindeki Worldcoin projesine yoğun ilgi gösteriliyor…

Kripto para birimi projesi Worldcoin, gizlilik temelli olduğunun altı çizilen bir dijital kimlik (World ID) ve dijital para biriminden (WLD kısaltması ile) oluşuyor. İlginç nokta ise dünyanın çeşitli bölgelerindeki kimselere küre şeklindeki bir aygıta (Orb) gözbebeklerini taratmaları karşılığında kripto para teklif ediyor.

Temmuz ayının sonlarında canlıya alınan proje, daha ilk ayında birçok ülke tarafından yasaklandı, bazılarında ise soruşturma altında. İşte bu ülkelerden biri de Arjantin, ancak görünüşe bakılırsa Güney Amerika ülkesinde kripto karşılığında gözbebeğini sunma konseptine yoğun ilgi hakim.

OpenAI Kurucusu Sam Altman’ın da kurucuları arasında bulunduğu kripto projesinin Ağustos ayında tek bir günde 9 bin 500 Arjantinlinin kimliklerini doğrulaması ile rekor kırdığı kaydedildi. Zira bu rakam oldukça yüksek ve bir günde, aynı ülkede daha önce yanına yaklaşılamamış seviye anlamı taşıyor…

“Arjantin’de her 9 saniyede bir doğrulanmış insan” ifadeleri ile Worldcoin tarafından paylaşılan bir blog gönderi ile duyurulan gelişme, resmi olarak 24 Temmuz’da başlatılan proje için son derece kıymetli.

Aynı blog gönderisine göre şirket, “kürelerini” Arjantin’deki dört şehirde (Buenos Aires, Mar del Plata, Cordoba ve Mendoza) konuşlandırdı.

Arjantin’de kısa süre önce Arjantin Kamu Bilgi Erişim Ajansı, kişisel verilerin toplanması, saklanması ve kullanılmasıyla ilgili kullanılan süreç ve uygulamaları “kapsamlı bir şekilde analiz edeceğini” duyurmuştu. Bu karmaşık ortamda süreç de Worldcoin açısından tüm hızıyla devam ediyor.

İlginizi Çekebilir: Afrika’da 60 dolarlık kripto karşılığındaki ‘gözbebeği taramasına’ yoğun ilgi