“Oyun sanatını” keşfeden Fewocious ile küresel spor giyim devi Adidas arasındaki iş birliği, iyiden iyiye azalan NFT hacmine ne gibi katkılar sunacak?

Almanya merkezli ünlü spor giyim markası Adidas, önde gelen dijital sanatçı Fewocious ile fiziksel bir spor ayakkabı işbirliği için bir araya geldi. Ayakkabılar bir NFT kullanım kartı aracılığıyla satıldı.

“Oyun sanatını” keşfeden Fewocious’un Adidas ile yaptığı iş birliğinin ürünleri, sadece OpenSea pazar yeri üzerinden satın alınırken yoğun ilgi dikkat çekti.

Öte yandan her bir fiziksel spor ayakkabı çiftine bir NFC etiketi (telefonlar, temassız kredi kartları ve pasaportlar gibi eşyalara yerleştirilen ve doğrulama için taranabilen teknolojik bir cihaz) yerleştirilecek ve eşlik eden bir NFT’ye bağlandı.

NFT mint pass, Adidas Originals Campus 00s adı verilen bir çift özel tasarım fiziksel spor ayakkabı için doğrudan kullanım bileti olarak hizmet veriyor. Mint pass sahipleri, Ağustos ayında istemeleri halinde NFT’yi “yakabildi.”

Adidas, ekosisteme yabancı değil, daha önce de Blockchain tabanlı bir kimlik doğrulama platformu olan Tokenproof ile iş birliğine gidilmişti.

‘3 yıl süreli’ olacağı vurgulanan iş birliği ile Tokenproof’un blockchain tabanlı kimlik doğrulama platformu teknolojisinin, spor markasının uygulamasına entegre edileceği bildirilmişti. Ek olarak markanın NFT koleksiyonu ALTS by Adidas sahipleri, çeşitli özelliklere güvenli bir şekilde erişim sağlayacak ve çok özel tasarım ürünlerini satın alınabilecek.