Rusya’nın en büyük özel ticari bankalarından biri olan Alfa-Bank, serbest çalışanlara yönelik hizmetlerinde blokzinciri teknolojisi kullanmayı planlıyor.

Yapılan açıklamaya göre Alfa-Bank, serbest çalışanlar ve serbest meslek sahipleri için hizmetleri otomatikleştirmek amacıyla blokzinciri tabanlı uygulamaları kullanacak. Waves Enterprise’ın blokzinciri platformunu temel alan Alfa-Bank’ın yeni hizmeti, ödeme mutabakatı, gelir kaydı ve vergi ödemeleri dahil olmak üzere serbest meslek sahipleri için tüm kayıt ve ödeme sürecini kapsıyor.

Alfa-Bank’ın araştırma ve geliştirme merkezi müdürü Denis Dodon, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, yeni blokzinciri tabanlı hizmetin serbest çalışanların herhangi bir banka aracılığıyla doğrudan ücret almasını sağladığını söylüyor.

Yeni hizmet, bireyler için kurumsal odaklı “Alfa.Corporate” ve “Benim Gelirim” platformu olmak üzere iki uygulamadan oluşuyor. Waves Enterprise’ın ticaret müdürü Igor Kuzmichev, Waves Enterprise’ın blokzinciri teknolojisinin banka ile işletme arasında güvenli bir veri alışverişi ve şeffaf, değişmez veri depolama sağladığını söylüyor.

Kuzmichev Waves Enterprise’ın, bankanın “Bank-as-a-Service” yaklaşımı için birincil araç olarak hareket ettiğini de kaydetti:

Veri şeffaflığı ve değişmezlik gibi blokzincirinin temel özellikleri sayesinde artık yeni banka hizmetleri müşteri tarafında geliştirilebiliyor. Bu yaklaşım, pazara sunma süresini önemli ölçüde artırıyor ve yeni geliştiricileri FinTech ekosistemine getiriyor.”

Kuzmichev, yeni hizmetin hedef kitlesinin taksi şoförleri, temizlik ve onarım hizmetleri, öğretmenler ve diğerleri gibi serbest meslek sahipleri olduğunu da belirtti.

Blokzinciri üzerinde bir servis olarak bankacılık

KaynakCoinTelegraph