Andreessen Horowitz, son dönemde Blockchain oyunlarından web 3.0’a hemen her alandaki girişimlere yatırımda bulunmasıyla adından söz ettiriyordu…

Şirket şimdi de 1,5 milyar doları tohum yatırımlar için kullanılmak üzere toplamda 4,5 milyar dolarlık yeni bir fon duyurdu.

a16z olarak da tanınan Andreessen Horowitz, kısa süre önce bir de kripto araştırma ekibi kurmuştu. Ayrılan son miktar ise 2013’ten beri kripto dünyasını çeşitli ölçeklerde fonlayan Andreessen Horowitz’in 4’üncü kripto fonu olarak ifade ediliyor.

3 milyar dolarlık kısmı sermaye yatırımları için kullanılacak olan fon, Andreessen Horowitz’in maddi desteğinin yanı sıra çeşitli girişimleri bilgi birikimi ile desteklemesini de kapsayacak. Halihazırda ekosisteme yaklaşık 8 milyar dolar kadar yatırımda bulunan şirketin kriptografi, mekanizma tasarımı, protokol tasarımı, anahtar yönetimi, akıllı kontrat denetimi, resmi doğrulama, uygulama, alt yapı güvenliği ve tokenomics konularında girişimlere destek olacağı kaydedildi.

Andreessen Horowitz kurucu ortağı Chris Dixon, paylaştığı blog yazısında, “Web3’ün altın çağına girdiğimiz düşünüyoruz. Programlanabilir blokzincirler yeterince gelişti, kripto ve web3 alanındaki uygulamalar on milyonlarca kullanıcıya ulaştı, ayrıca geçen yıl birinci sınıf yetenekler web3’e giriş yaptı.” Diyerek pazarın ne kadar uygun olduğuna işaret etti.