Girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz, kripto para birimi projeleri geliştirmek isteyen girişimciler için bir girişim ​​okulu açılacağını duyurdu.

San Francisco’da gerçekleştirilen TechCrunch Disrupt teknoloji konferansında Chris Dixon, Andreessen Horowitz’in girişimcilere en iyi endüstri uygulamalarını gerçekleştirmelerinde yardımcı olmak istediğini söyledi.

Bu alanda son yedi yılda öğrendiklerimiz ve örnek uygulamalarımızın ışığında kripto para birimlerine odaklanan girişimler için bir girişim okulu kuracağız

Andreessen Horowitz herhangi bir pay almayacağının yanı sıra okulun ücretsiz olacağını da açıkladı. Bununla birlikte Dixon, programa katılan girişimcilerin Andreessen Horowitz’in olası yatırımları hakkında konuşabileceğini umduğunu, ancak bunun bir gereklilik olmadığını da belirtti.

2018’in Haziran ayında Andreessen Horowitz “kripto şirketleri ve protokolleri” yatırımlarına tahsis edilmiş 300 milyon dolarlık bir girişim fonu başlatmıştı. O zamandan bu yana şirketin kripto para kolu MakerDAO, Anchorage ve Ripple gibi şirketlere yatırımlar yaptı.

Kripto para birimlerinin hızla yükselmesi sonucu bu alana odaklı birçok girişim ortaya çıktı. Bu girişimlerin birçoğu yanlış çıkış stratejisi ya da yetersiz sermayenin kurbanı olurken yoluna başarıyla devam edenleri genellikle borsalar oluşturdu. Andreessen Horowitz kuracağı girişim okuluyla birlikte kripto para birimleri ve blokzinciri girişimlerine ürünlerini doğru bir şekilde piyasaya sunmaları ve tutunmaları için uygun altyapıyı sunmak istiyor.