Risk sermayesi şirketi Animoca Brands, proof-of-authority kapsamında doğrulayıcı olarak ağa katılırken ağırlığını hayran token blockchain ağı olan Chiliz Chain’e verecek.

Chiliz Chain, en büyük küresel futbol ve spor takımlarından bazıları için çok sayıda taraftar token’ı işleten platform olan Socios.com’un temelini oluşturuyor. Avrupa’nın en sevilen futbol kulüpleri ve bir dizi ev sporu markası, Web3 taraftar token’larını ve diğer blockchain tabanlı teklifleri güçlendirmek için bu çözümden yararlandı.

Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu, ortaklığın firmasına, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve oyun alanındaki uzmanlığını Chiliz’in spor ve eğlence odaklı blockchain çözümlerine odaklanmasıyla birleştirme fırsatı sunduğunu söylüyor:

DeFi ve GameFi’nin yükselişini zaten gördük ve SportFi’nin, taraftar katılımını yeniden tanımlayacak ve spor endüstrisinde yeni finansal dinamikler yaratacak bir sonraki büyük büyüme alanını temsil ettiğine inanıyoruz.

Chiliz CEO’su Alexandre Dreyfus, Animoca’nın bir ağ doğrulayıcı olarak eklenmesinin, öncelikle Web3 işlevselliğini ve daha geniş spor endüstrisini katalize etmeye odaklanan büyük bir blockchain çözümü olarak konumunu sağlamlaştırması nedeniyle firmanın tarihinde önemli bir noktaya işaret ettiğini ekledi.

Animoca Brands, doğrulayıcı olarak Ankr, Paribu, Meria, Luganoes ve InfStones gibi firmalara katılarak Chiliz Chain’in en son doğrulayıcısı oldu. Ethereum gibi proof-of-stake blockchain protokollerine benzer şekilde doğrulayıcılar, taraftar token’larının, NFT’lerin ve merkezi olmayan uygulamaların oluşturulmasına, işlemlerin doğrulanmasına ve akıllı sözleşmelerin yürütülmesine izin verir.

Web3 alanında geniş çaplı yatırımlara sahip olan Animoca, spor sektörüne yoğunlaşmış durumda. Şirketin Web3 ürünleri arasında One Fight Arena, AFL Mint ve REVV Motorsport bulunuyor.

Yuga Labs ile Animoca Brands’in yolları yeni bir oyun ile kesişiyor

KaynakCoinTelegraph