Geçtiğimiz haftalarda, bir zamanlar son derece popüler olan web3 oyunu Axie Infinity, Apple’ın App Store’undan indirilebileceğini duyurmuştu. Bu duyuru belki de Apple’ın blokzinciri tabanlı mobil oyunların iPhone’unda çalışmasına izin verme fikrine ısındığının sinyalini vermişti. Kullanıcıları kripto ödülleriyle teşvik eden blokzinciri destekli bir fitness uygulaması olan Stepn ise muhtemelen daha da büyük bir haber duyurdu.

Avustralya merkezli şirket, kullanıcılarının artık uygulamadan çıkmak ve harici bir pazar yeri kullanmak zorunda kalmadan Stepn’in dijital varlıklarını alıp satabileceklerini açıkladı.

Stepn’in Operasyon Direktörü Shiti Manghani The Block’a verdiği röportajda “Bu çok ama çok büyük bir adım” ifadelerini kullanıyor. “Daha önce böyle bir şey yapılmamıştı. Şirket içinde bunun kriptoda gerçekleşen en büyük şey olduğunu ve pek çok insanın bundan haberi olmadığını söylüyoruz.

Stepn ayrıca, kullanıcıların Apple Pay’e bağlı geleneksel banka ve kredi kartlarını kullanarak dijital varlıklar satın almalarına olanak tanıyacak yeni bir entegrasyon da duyurdu.

Geçtiğimiz yıllara bakacak oşursan Apple’ın oyun içi varlıkların alım satımına ilişkin App Store politikaları bazı şirketler tarafından düşmanca olarak değerlendirildi. Apple’ın en tartışmalı tutumlarından biri, uygulama geliştiricilerinin işlem gelirlerinin yüzde 30’unu paylaşmasını zorunlu kılması. Bu, bazı durumlarda yüzlerce, binlerce, hatta milyonlarca dolar getirebilen dijital varlıkların ticaretine izin vermek isteyen blokzinciri tabanlı uygulamalar için maliyetli bir gereklilik.

Milyonlarca kez indirilen Stepn, insanların önce dijital spor ayakkabı NFT’leri satın almalarını ve ardından “yürüyerek, koşarak veya jogging yaparak” token ödülleri kazanmalarını sağlayan bir uygulama. Her bir çift NFT ayakkabısı, kullanıcıların nasıl ödül kazanabileceklerini etkileyen benzersiz özelliklere sahip.

iPhone kullanıcılarının spor ayakkabı NFT’leri satın alabilmeleri için uygulama içi kredi satın almaları gerekecek ve daha sonra dijital varlıklarla takas edebilecekler. NFT spor ayakkabıları ayrıca Stepn’in pazarında kripto para birimi karşılığında satın alınabilir veya satılabilir. Stepn, tüm bunların iPhone’da uygulamadan çıkmak zorunda kalmadan mümkün olacağını söylüyor. iPhone kullanıcılarının, Stepn’in akıllı telefon uygulaması içindeyken şirketin pazar yerine erişebilecekleri de belirtildi.

Uniswap’in mobil cüzdanına Apple’dan red

KaynakThe Block