CoinWire tarafından 10 bini aşkın katılımcıyla gerçekleştirilen anketin sonuçları dikkat çekti…

Web3 ve metaverse, 2022’de sıklıkla gündeme gelen konu başlıklarıydı, 2023’te de durum çok farklı değil. Bu kapsamdaki eğilimleri ele alan yeni bir araştırma ise özellikle metaverse’e dair potansiyele vurgu yaptı.

CoinWire tarafından 10 bini aşkın katılımcıyla gerçekleştirilen anketin sonuçları dikkat çekti. Buna göre katılımcıların yüzde 69’u “metaverse’ün sosyal yaşam tarzını eğlenceye yeni bir yaklaşımla baştan tanımlayacağına” inanırken yüzde 65’i ise “sosyal hayata yeni bir yaklaşım getireceğini” öngörüyor. Ankete katılanların yüzde 61,2’si gelecekte metaverse’ün gelirleri önemli ölçüde etkileyeceğine işaret ederken, yüzde 49,6’sı ise eğitim konseptlerini değiştirebileceğini ifade etti…

Sosyal hayatı belirgin bir şekilde etkileme potansiyeline sahip…

Uzmanlara göre metaverse, sosyal hayatı belirgin bir şekilde etkileme potansiyeline sahip. Bu noktada kısa süre önce sona eren CES 2023 fuarında metaverse’e dair çok sayıda ürün ve hizmetin lansmanına tanıklık edildi. Bunlar arasında hareket halindeki araç içinde VR aygıtı kullanımı, metaverse’de koku almayı esas alan ilginç bir teknoloji de yer aldı.

Öte yandan katılımcıların yüzde 53’ü en az bir kripto para birimine sahip olduğunu belirtti.

Metaverse’e dair inovasyon söz konusu olduğunda ise katılımcılar, ABD’nin ilk sırada bulunduğunu düşünüyor.

Başka bir nokta ise metaverse’e toplumların ilgisini tanımlamayı hedefliyor, burada da Çin ve Hindistan’ın en olumlu tutuma sahip iki ülke olduğu sonucu çıkmış.

Son olarak ankete katılan her 10 kişiden 9’unun “Web3 terimini” duyduğu sonucu çıkarken bunların yüzde 52’si Web3’ün ne anlama geldiği konusunda emin değil.

KaynakInvesting