Akıllara birçok ikonik oyunla kazınan efsanevi oyun şirketi Atari, yeni oyun konsolunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kripto para desteğiyle birlikte gelen konsolun birçok ilginç özelliği bulunuyor.

Missile Command, Pac-Man, Joust gibi oyunlarla hafızalara kazınan Atari ilk olarak 1977 yılında piyasa sürülmüş ve çıktıktan yaklaşık 20 yıl sonra bir fenomene dönüşmüştü. Xbox ve PlayStation gibi yeni nesil oyun konsollarının yükselişiyle birlikte Atari gözden düşerken geçtiğimiz yıllarda Flashback gibi denemelerle eski ikonik oyunları 21. yüzyıl kullanıcılarına sunmuştu.

Şimdi ise şirket, Atari VCS ile çok daha yenilikçi bir deneyim vadediyor. İlk olarak Indiegogo projesi olarak duyurulan Atari VCS, artırılabilir 8GB RAM, AMD Ryzen CPU/GPU ve 4K çözünürlük gibi teknik özelliklerle birlikte geliyor. Yani daha önce Missile Command’i hiç böyle görmemiştiniz.

Linux işletim sistemini kullanan cihaz ayrıca PC Modu ile birlikte geliyor. Bu mod sayesinde istediğiniz işletim istemini USB aracılığıyla cihaza yüklemek ve kullanmak mümkün olacak. Onlarca retro klasik oyunlar birlikte gelen Atari VCS, birçok stüdyonun güncel oyunlarına da yer verecek. Yeni konsol Xbox kontrolcüsüne benzer bir oyun kolu ve klasik Joystick ile birlikte satılıyor.

Alışılmışın dışında bir oyun konsolu deneyimi vadeden Atari, tüm bunların yanı sıra kripto para sistemi ile birlikte geliyor. Geçtiğimiz aylarda Atari Token’ı (ATRI) duyuran şirket, yeni kripto para birimi ile birlikte bir cüzdan oluşturmak ve bunu oyunlarda kullanmak istiyor. Kasım ayında halka açılması beklenen Atari Token, Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash ile birlikte satın alınabiliyor. Şirket yeni token’i blokzinciri tabanlı oyunların yanı sıra farklı platformlarda da kullanmayı hedefliyor.

Nostalji ve çağdaş teknolojileri birleştiren Atari’nin yeni konsolu Kasım ayında Playstation ve Xbox’ın yeni nesil konsolları ile birlikte piyasa sürülecek. 390 dolar fiyat biçilen konsolun PS ve Xbox ile karşılaştırıldığında rekabet etmesi zor görünüyor. Yine de nostalji tutkunlarının ve kripto para meraklılarının ilgisini çekebilir.

Blokzinciri oyunları, oyun içi satışlardan milyonlarca dolar üretiyor

KaynakInsideHook