Bir zamanlar çılgınca popüler olan blockchain video oyunu “Axie Infinity”yi geliştirmesiyle tanınan Sky Mavis, aylardır Ronin blockchain’in kullanımını teşvik etmeye çalışıyor. “Apeiron” adlı yeni bir video oyununun tanıtımıyla şirket, ekosistemi inşa etme yolunda büyük bir adım atma niyetinde.

Sky Mavis yaptığı açıklamada günü yaptığı açıklamada, Ronin blockchain “Apeiron” adlı yeni bir video oyunu getirmek için Singapur merkezli oyun geliştiricisi Foonie Magus ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Sky Mavis CEO’su ve kurucu ortağı Trung Nguyen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sky Mavis, web3 oyunları inşa etmek ve büyütmek için en iyi yer olma misyonunu üstleniyor. Foonie Magus’un liderlik ekibi 140’ın üzerinde oyun geliştirdi ve hem web2 hem de web3 oyunlarında onlarca yıllık derin bir deneyime sahip. Güçlü IP’si ve ‘Axie Infinity’ ile benzer oyun tarzıyla ‘Apeiron’un mevcut Ronin topluluğu için doğal bir evrim olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Apeiron’un Ronin blockchain’ine eklenmesi Sky Mavis’in blockchain’in ekosistemini genişletmeye yönelik ilk çabası değil. Mart ayında şirket Ronin ağında dört oyunun daha yayınlanacağını duyurmuştu. Sky Mavis, Ronin’de geçtiğimiz ay aktif olan günlük aktif adres sayısının yüzde 300 oranında arttığını söylüyor.

Foonie Magus CEO’su Frank Cheng yaptığı açıklamada, “Oyun oynamaya öncelik veren ve seçkin projelere özel destek sağlayan bir blockchain arayışımızda Ronin zirveye yükseldi. Sky Mavis, zincir üzerindeki oyun geliştiricilerinin gereksinimlerini derinlemesine anladığını gösterdi.” dedi.

Açıklamaya göre Apeiron, “card battler” türünde bir video oyunu olacak. Oyunun bir demosu Epic Game Store’dan indirilebilirken, mobil versiyonun küresel lansmanının 2024’ün ilk çeyreğinde yapılması bekleniyor.

Axie Infinity’nin Ronin Network’ü yeni oyunlarla genişliyor

KaynakThe Block