NatWest, CIBC, ITAU ve NAB gibi bankalar, firmaların karbon ofsetlerini alıp satabilecekleri blokzinciri tabanlı bir pazar oluşturmak için güçlerini birleştirdi.

Karbon ofsetleri birçok işletme tarafından çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı olmak için bir araç olarak kullanılıyor. Ancak bankalar şu anda onlar için tutarlı bir küresel değer olmadığını söylüyor.

Ağustos ayında bir pilot uygulama olarak başlatılan Project Carbon, dört bankanın kurumsal müşterilerinin net ve tutarlı fiyatlandırma ve standartlarla karbon ofsetlerini alıp sattığı bir yer olarak hareket edecek. Projeye daha sonra daha fazla bankanın katılması da bekleniyor.

Kullanıcılar, mevcut karbon kredilerinin fiyat geçmişini, bunların kalitesi ve bütünlüğü ile ilgili tüm belgeleri görüntüleyebilecekler. Tüm müşteri işlemleri, mülkiyeti kaydedecek ve işlem sonrası uzlaşma için raporlama sağlayacak olan blokzinciri defterine kaydedilecek.

Ortak bankalar, firmaların her bir kredinin getirisinin neye benzediğini daha iyi anlayacakları için pazarın daha fazla karbon dengeleme projesi oluşturmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

NatWest CEO’su Alison Rose konuyla ilgili olarak: “Net sıfıra ulaşmak küresel bir çabadır. Müşterilerimizi desteklemek ve iklim sorunuyla mücadeleye yardımcı olmak için endüstri genelinde çalışmaktan memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kripto İklim Anlaşması, endüstriyi karbondan arındırmayı hedefliyor