Blockchain Türkiye temsilcileri, Anadolu Üniversitesi Dijital Dönüşüm Kulübü tarafından gerçekleştirilen Diji Chain etkinliğine katılarak blockchain teknolojisini anlattılar ve soruları cevapladılar. 

Anadolu Üniversitesi Dijital Dönüşüm Kulübü tarafından düzenlenen “Diji Chain” başlıklı etkinlik, blockchain teknolojisinin daha iyi anlaşılması ve bu alanda faaliyet gösteren Blockchain Türkiye Platformu’nu (BCTR) daha yakından tanımak amacıyla, BCTR temsilcilerinin katılımıyla 23 Ocak 2021 Cumartesi günü online olarak gerçekleştirildi.

Etkinlik Anadolu Üniversitesi Dijital Dönüşüm Kulübü’nün karşılama konuşması ile başladı. Daha sonra BCTR Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Usta, blockchain teknolojisini ve felsefesini anlatan bir konuşma sundu. Ahmet Usta’nın ardından söz alan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Genel Sekreteri Çağdaş Ergin, BCTR’nin kâr amacı gütmeyen yapısı ile bir TBV inisiyatifi olduğunu ve sadece Türkiye’de değil dünyada örnek bir model haline geldiğini anlattı.

Etkinliğe katılan BCTR Yürütme Kurulu üyelerinden, Şişecam Uluslararası Hazine Başkanı Barış Gökalp, dinleyicilerden gelen “kurumsal şirketler öğrencilerden en çok ne bekliyor” sorusuna; “kendilerini sürekli geliştirmeye devam etmelerini ve dünyayı okuyabilmelerini önemsiyoruz” şeklinde cevap verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Usta ve Ergin, genç arkadaşlara kariyerleri açısından blockchain teknolojisinin önemli bir rol oynayabileceğinin altını çizdiler.