Ülke hükümetine göre Belçika, 2024’ün başlarında Avrupa Birliği Konseyi başkanlığı sırasında Avrupa blockchain altyapısının gelişimini hızlandırmayı planlıyor.

Teklif, ehliyet ve mülkiyet tapuları gibi resmi belgelerin güvenli bir şekilde saklanmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ülkenin Dijitalleştirmeden Sorumlu Dışişleri Bakanı Mathieu Michel, 21 Kasım’da Science|Business’a yaptığı açıklamada, pan-AB altyapısı için halka açık bir blockchain’in geliştirilmesinin, Belçika’nın yaklaşan başkanlığının dört önceliği arasında yer aldığını söyledi. Geriye kalan üç girişim ise yapay zeka (AI), çevrimiçi anonimlik ve dijital ekonomi için gerekli beceriler konularını ele alacak.

Michel, Avrupa Komisyonu tarafından 2018 yılında 27 AB üye ülkesinin yanı sıra Norveç ve Lihtenştayn’dan oluşan Avrupa Blockchain Ortaklığı ile işbirliği içinde kurulan Avrupa Blockchain Hizmetleri Altyapısı (EBSI) projesinin yeniden başlatılmasını öneriyor: “Bu teknik bir proje. Ortak bir altyapı oluşturmak istiyorsak bunun bir Avrupa projesi ve siyasi bir proje haline gelmesi gerekiyor.

Yenilenen EBSI, Europeum olarak yeniden adlandırılacak ve AB genelinde sürücü ehliyetlerinin ve diğer belgelerin doğrulanması gibi kamu yönetimi görevleri için kullanılacak. Michel’e göre proje dijital euro altyapısını da destekleyebilir.

Şu anda İtalya, Hırvatistan, Polonya, Portekiz, Slovenya, Lüksemburg ve Romanya zaten Europeum planına kaydolmuş durumda. Projenin merkez ofisi Belçika’da olacak.

Kripto ve blockchain etrafındaki düzenleyici konsolidasyon süreci istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Kasım ayı başlarında 47 ulusal hükümet, vergi makamları arasında otomatik bilgi alışverişine ilişkin yeni bir uluslararası standart olan Kripto Varlık Raporlama Çerçevesini (CARF) kendi iç hukuk sistemlerine “hızla aktarma” yönünde ortak bir taahhütte bulundu.

JPMorgan ve Apollo, blockchain birlikte çalışabilirliği için ortaklığa gidiyor

KaynakCoinTelegraph