JPMorgan’ın Onyx Dijital Varlıklar ekibi ve küresel varlık yöneticisi Apollo, zincirler arası iletişim protokolü Axelar, fintech altyapı sağlayıcısı Oasis Pro ve finansal hizmetler odaklı Provenance Blockchain ile birlikte bir birlikte çalışabilirlik kavram kanıtı çalışması için güçlerini birleştirdi.

Bu ortaklık, merkezi olmayan finans protokollerini kullanarak tokenize varlık değişimi sunan açık ve birlikte çalışabilir özel ağları destekleyen Singapur Para Otoritesi’nin Project Guardian girişimi kapsamında gerçekleşiyor.

JPMorgan liderliğindeki proje, blockchain teknolojisinin büyük ölçekli müşteri portföylerini nasıl yönetebileceğini, alım satımları nasıl gerçekleştirebileceğini ve tokenize edilmiş finansal varlıkların otomatik portföy yönetimini nasıl sağlayabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Sistem, fon yöneticilerinin birden fazla blockchain’inde gerçek dünya varlık pozisyonlarını tokenize etmelerini, satın almalarını, yeniden dengelemelerini sağlamak ve birlikte çalışabilir ağlarda işlemlerin gerçekleştirilmesi için süreçleri standartlaştırmak üzere tasarlandı.

Onyx Digital Assets ekibi, özel ve izinli bir Provenance Blockchain Zone ile birlikte çalışabilirlik elde etmek için Axelar ağını kullandı.

Onyx Dijital Varlıklar Başkanı Tyrone Lobban konuyla ilgili olarak: “Amacımız, varlık sınıfından veya bu varlıkların yönetildiği ve kaydedildiği yerden bağımsız olarak, kişiselleştirilmiş, yüksek düzeyde ölçeklenebilir portföyler aracılığıyla varlık ve servet yöneticileri ile yatırımcılar için önemli verimlilikler getiren, daha iyi sonuçlar sağlayan çözümler yaratmaktır. Project Guardian aracılığıyla elde edilen birlikte çalışabilirlik, tokenize edilmiş geleneksel ve alternatif yatırımların birden fazla sistemde otomatik olarak nasıl yönetilebileceğini göstermesi açısından ileri bir adımdır.” ifadelerini kullandı.

JP Morgan: Kurumsal yatırımcıların dikkati yapay zekaya kaydı

KaynakThe Block