Yerli stabil akçe (stablecoin) girişimi BiLira, Alameda Research, Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy ve melek yatırımcılardan 7,5 milyon TL yatırım aldı.

Nisan 2019’da kurulan BiLira, egirişim’in haberine göre tohum yatırım turunda en büyük kripto para odaklı yatırım fonlarından Alameda Research, daha önce Blockchain.com isimli kripto platformuna yatırım yapan Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy, Borderless Capital, Türk ve yabancı melek yatırımcılar olmak üzere, toplam 7.5 milyon TLyatırım aldı.

Stabil kripto para şirketi, aldığı yatırımı ekibini genişletmek, teknik ve operasyonel anlamda hizmetine seviye atlatmak, en basit şekilde kripto para alım-satımı deneyimi ve farklı ürünleri geliştirmek için kullanacak.

BiLira, Aralık 2019’da tamamladığı 250 bin dolarlık yatırım turunda Avalanche kurucusu Prof. Dr. Emin Gün Sirer’in Ava Labs’ı başta olmak üzere başka melek yatırımcıların dahil olduğu bir grup tarafından tohum öncesi yatırımı almıştı.

BiLira’nın Türk Lirası’na dayalı stablecoin’i (TRYB) şu anda Blockfolio, Bittrex, VirgoX, Icrypex ve FTX gibi borsalarda listeleniyor. egirişim’in haberine göre TRYB farklı zincirlerde de kullanılmaya başlanacak.

Kaynakegirisim