Güney Kore merkezli Shinhan Bank, Hedera’nın dağıtık defter teknolojisini kullanarak stablecoin havale ödemeleri için bir fizibilite testini tamamladı.

Projenin amacı, yüksek ücretler, uzun ödeme süreleri ve takip özelliklerinin yokluğundan kaynaklanan sınır ötesi ödeme sorunlarını gidermekti. Pilot uygulamaya diğer finans kuruluşlarının yanı sıra Siam Commercial Bank’ın teknoloji inovasyonu iş birimi SCB TechX de katıldı.

Shinhan Bank’ta blokzinciri birimini yöneten Byunghee Kim konuyla ilgili olarak, “Stablecoin’ler sınır ötesi değer transferi için düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir bir yol sunarak finansal kapsayıcılığı artırmaya ve yetersiz hizmet alan topluluklardaki bireyler ve işletmeler için finansal hizmetlere erişimi iyileştirmeye yardımcı olabilir.” ifadelerini kullandı.

Stablecoin havale denemesi, Hedera’nın akıllı sözleşme yeteneklerini kullandığı için Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu. Hedera’ya göre, EVM tabanlı stablecoin ihraççıları aynı test edilmiş çerçeveyi kullanarak gelecekteki pilot uygulamalara katılabilecekler. Byunghee Kim bununla ilgili olarak açıklamalarına, “Bir sonraki aşamada, Hedera’nın EVM uyumlu teknolojisinin kullanımının aracıları ortadan kaldırmaya, maliyetleri azaltmaya ve havale sürecini hızlandırmaya nasıl yardımcı olduğunu göstermekten memnuniyet duyuyoruz” sözlerini ekledi.

Dünya Bankası’na göre havalelerin ortalama maliyeti yüzde 6 oranında. Sınırlı likiditeye ve ağ bağlantılarına sahip ülkeler arasındaki sınır ötesi transferler genellikle yüksek aracılık ücretlerine tabidir. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi de üç ila yedi gün sürebiliyor ve müşteriler için işlem görünürlüğü bulunmuyor.

Shinhan Bank stablecoin çözümünün, bireylere ve kuruluşlara geleneksel havale sürecinden önemli ölçüde daha düşük ücretlerle yerel bir stablecoin cinsinden fon gönderme ve alma olanağı sunduğunu iddia ediyor. Byunghee Kim, “Başarılı bir şekilde tamamlanması, sınır ötesi ödemeleri dünyanın dört bir yanındaki insanlar için daha hızlı, daha ucuz ve daha erişilebilir hale getirme çabalarımızda önemli bir adımı işaret ediyor.” ifadelerini kullanıyor.

Stablecoin’lerin piyasa değeri 130 milyar dolar seviyelerine geldi

KaynakThe Block