Kripto ödeme altyapısı sağlayıcısı ve sabit akçe (stablecoin) ihraççısı Circle, düzenleyici belirsizlik nedeniyle DeFi API ürününü geliştirmeyi ertelediğini açıkladı.

İşletmelerin birbirlerinin sistemlerine daha basit bir şekilde erişmelerine olanak tanıyan API’ları kullanarak bir DeFi ürünü geliştirmek isteyen Circle’ın bu niyetini, ilk olarak geçtiğimiz yılın Haziran ayında CEO Jeremy Allaire duyurmuştu. Allaire, DeFi kredi piyasalarına erişmek ve bunları geliştirmek için sorunsuz, güvenli, güvenli ve düzenlenmiş bir altyapı sözü vermişti.

Başlangıçta işletmelerin Ethereum ağındaki Compound’a erişmesine yardımcı olacak olan DeFi API ürününü düzenleyici belirsizlik nedeniyle ertelediğini açıklayan şirket, bunun yerine kaynaklarını Circle Yield ürününü başlatmaya ve USDC sabit akçesini yeni blokzincirlerinde kullanıma sunmaya adayacak.

Circle’ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle: “Kurumları, USDC gönderme, harcama ve güvenliğini sağlama konusunda güçlendirmeye devam ediyoruz. Ayrıca Circle Account aracılığıyla sunulan hizmet paketiyle yeni iş yapma yolları sunmak için odaklanmış durumdayız.

DeFi API ürününün ne zaman kullanılacağı, daha fazla düzenleyici rehberlik, gelişmiş uyumluluk araçları ve blokzinciri kimlik protokollerindeki gelişmeler ve bunların mevcudiyetine bağlı olacak.

Circle, ürünün ne zaman piyasaya sunulacağı ile ilgili net bir tarih vermedi.

Circle’ın USDC stablecoin’i Avalanche blokzincirinde başlatıldı

KaynakCircle