Ödeme hizmetleri devi PayPal ABD dolarına bağlı bir stablecoin’i (sabit akçe) araştırdığını doğruladı.

Geçtiğimiz yıl boyunca PayPal’ın ismi birçok kez sabit akçelerle anılmıştı. 2021’in Mayıs ayında çıkan haberlere göre PayPal birden fazla sabit akçe protokolüne yönelik araştırmalar yapmış hatta Ava Labs ile sabit akçe geliştirme konusunda görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı. O zamanlar şirketin sabit akçe konusunda üçüncü taraf şirketler iş birliği yapmaya açık olduğunu öğrenmiştik.

Son olarak geçtiğimiz Cuma günü Bloomberg, PayPal’ın iOS uygulamasının kodlarında kendi logosuna da sahip bir “PayPal Coin” ifadesi olduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine, bu kodun bir hackathon sırasında geliştirildiğini söyleyen PayPal, ilk kez resmi ağızdan şirketin sabit akçeleri araştırdığını duyurdu.

PayPal’ın Dijital Para Birimlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Jose Fernandez Ponte Bloomberg’e yaptığı açıklamda: “Bir sabit akçe üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Bu konuda ilerlemeye karar verdiğimizde elbette ki üzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Ekim 2020’de PayPal, ödeme uygulamasına kripto para seçeneği eklediğini duyurarak büyük bir heyecan yaratmıştı. Şirket, ana hizmetinin yanı sıra Venmo kullanıcılarının da kripto satın almasına ve tutmasına izin verdi. Ödemedi devi o zamandan bu yana kripto para alanındaki çalışmalarını özel bir birim üzerinden yönetiyor.

PayPal kripto alanında kaydettiği ilerlemeden memnun

KaynakThe Block