Japonya’nın en büyük bankası olarak kabul edilen Mitsubishi UFJ Trust, ticaret için blokzinciri, ödemeler içinse bir kripto para birimi kullanarak menkul kıymet işlemlerinin anında gerçekleşmesini sağlamayı planlıyor.

Japon bankası tarafından çıkarılacak yeni dijital para birimi, Japon yeni değerine bağlı bir tür sabit akçe (strablecoin) olacak. Bu kripto para biriminin ödeme süreçlerini düzene koyması ve hızlandırması bekleniyor.

Ülkede gelecek yıl ilkbaharda yürürlüğe girecek olan revize bir yasa ile birlikte Japonya’daki bankaların sabit akçe ihraç etmesine izin verilmesi bekleniyor.

Japonya’da menkul kıymet işlemlerinin normal para birimiyle ödenmesi birkaç gün sürebiliyor ve bununla birlikte yılda on milyonlarca dolara mal oluyor. Sabit akçe kullanımının ise bu tür maliyetleri ortadan kaldırması bekleniyor. Ayrıca bu hamlenin, menkul kıymet ticaretinde blokzinciri teknolojisinin kullanımını teşvik etmesi de bekleniyor.

Mitsubishi UFJ, birkaç gün süren anlaşma sürecini hızlandırmak ve anında yaparak milyonlarca dolar tasarruf etmek istiyor. Bu bakımdan bankanın yeni girişimi, tahvil işlemleri gibi toptan ödemeleri hızlandırmaya odaklanan ABD bankacılık devi JPMorgan’ın JPM Coin’ine benzeyecek.

PayPal stablecoin’leri araştırdığını doğruladı

KaynakNikkei