Japonya’nın Dijital Bakanlığı, Web3 teknolojisinin keşfini ilerletmek için merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) oluşturacak.

Bakanlık toplantısının notlarına göre DAO, hükümetin bu tür kuruluşların neler başarabileceğine dair bir anlayış geliştirmesine ve sınırlarını belirlemesine yardımcı olacak. Bakanlık ayrıca, oylama için kullanılan token’ların yasal konumu gibi konulara da bakmak istiyor.

DAO, organizasyonun işleyişi ile ilgili konularda oy kullanan kripto token sahipleri tarafından yönetilen blockchain tabanlı bir organizasyon şeklidir. Kimileri tarafından DAO’lar, işletme yönetimine yenilikçi bir yaklaşımı temsil eden blockchain teknolojisi için çığır açan bir kullanım örneği olarak kabul edilirler.

Bu adım Japonya için Web3 ve metaverse teknolojilerine yönelik atılmış ilk adım değil. Bu alanlara yönelik ardı ardına adımlar atan Japonya, Web3 teknolojisini hükümetine ve ekonomisine entegre etmenin yollarını araştırıyor. Başbakan Fumio Kishida kısa süre önce Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) bünyesinde blockchain teknolojisinin genişlemesini sağlamak için politikalar oluşturmaya odaklanan bir Web3 politika ofisi kurmuştu. Kishida daha önce, Web3 teknolojilerinin ekonominin reformunda kritik bir role sahip olacağını da vurgulamıştı.

Web3 danışmanı Hilary Kivitz’ten dikkat çekici DAO açıklaması

KaynakCoinDesk