Japonya’nın düzenleyici kurumu FSA, 2022’de bankalara stablecoin (sabit akçe) ihracını sınırlandırmayı amaçlayan bir mevzuat önereceğini duyurdu.

FSA, bankaların müşteri varlıklarını yasalarla korumak zorunda olması nedeniyle, sabit akçe ihraçlarının sınırlandırılmasının risklerin azaltılmasına yardımcı olacağını ve ajansın kara para aklamayla mücadele için daha katı düzenlemeler yapmayı planladığını söyledi. Bu da cüzdan sağlayıcılarına ve sabit akçelere dahil olan diğer kişilere gözetim eklemeyi kapsıyor.

FSA’nın yeni regülasyon önerisinin, banka olarak faaliyet göstermeyen kripto firmalarının Japon müşterilerle iş yapmasını engelleyebileceği düşünülüyor.

Buna ek olarak, Nikkei’ye göre Japonya’nın 2022’de banka mevduatlarıyla desteklenen yeni bir dijital para birimini piyasaya sürmesi de muhtemel.

Sabit akçe düzenlemeleri tüm dünyada farklı görüşlerle tartışılan sıcak bir konu. ABD’deki bir senato oturumunda, Hazine Bakanı Janet Yellen ve Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell da bu konu üzerinde fikir ayrılığı yaşamıştı. Powell, Yellen’ın yalnızca federal olarak sigortalı bankaların sabit akçe ihraç etmesine izin verilmesi gerektiği yönündeki tutumunu sorgulamış ve bu duruşu “şaşırtıcı” olarak nitelendirmişti.

ABD Hazinesi stablecoin’lerin bankalar gibi düzenlenmesi gerektiğini söyledi

KaynakPYMNTS