Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), yavaş iş büyümesini gerekçe göstererek blokzinciri ödeme ağı projesini kapatıyor.

Yapılan açıklamada, Japonya’nın en büyük bankası MUFG, Global Open Network Japan (GO-NET Japan) blokzinciri ödeme ağını askıya alma yöntemlerine çoktan başladığını belirtiyor.

MUFG ve ABD merkezli bulut hizmeti şirketi Akamai Technologies, 2019 yılında GO-NET‘in bir yan kuruluşu olarak GO-NET Japonya’yı kurmuştu. O zamanlar blokzinciri ödeme ağı, planlı bir Nesnelerin İnterneti (IoT) entegrasyonu ile saniyede bir milyon işlem sunacak şekilde ayarlanmıştı.

Üç yıl sonra MUFG, bir sonraki adımın hem GO-NET’i hem de bağlı ağını tasfiye etmeden önce ilgili tüm paydaşlarla koordine etmek olacağını söylüyor.

Blokzinciri ödeme planlarından vazgeçme nedenini ayrıntılandıran MUFG, COVID-19 salgını da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin neden olduğu ödeme işlem sayılarının yavaş büyümesine işaret etti.

MUFG, GO-NET Japonya’nın işi ölçeklendirmek için gereken gerekli ağ etkisini elde edemediğini belirtti. Hal böyle olunca da bankacılık devi, projenin makul bir zaman diliminde somut ticari başarı elde edemeyeceği sonucuna vardı.

Planlanan GO-NET tasfiyesine rağmen MUFG, gelişmekte olan finans ortamındaki diğer girişimleri sürdürmeye devam edeceğini belirtti. Banka, Japonya’da bir kripto borsası başlatmak için geçen yıl Coinbase ile ortaklık kurmuştu.

Japonya’nın en büyük bankası stablecoin çıkarmaya hazırlanıyor

KaynakThe Block