Bankacılık devi JPMorgan Chase, Siemens’in ödemeleri için blokzinciri tabanlı bir sistem üzerinde çalışıyor.

JP Morgan’ın blokzinciri birimi olan Onyx, Siemens hesapları arasındaki ödemeleri otomatikleştirmek için bir sistem kurdu. Sistem şu anda ABD doları cinsinden ödemeleri destekliyor, ancak yakın bir zamanda dolar desteğinin de eklenmesi bekleniyor.

Siemens’in nakit yönetimi ve ödemeler başkanı Heiko Nix, ortaya çıkan dijital iş modelleri nedeniyle büyük bir değişiklik gördüklerini söylüyor. Blokzinciri teknolojisinin sunduğu potansiyel bu değişikliği körükleyen temel ögelerden biri olarak kabul ediliyor. Almanya merkezli firma blokzincirinin gücünden yararlanarak ödemeleri kolaylaştırmak ve müşterilerini son teknolojiden yararlanmasını istiyor. Çok daha fazla sayıda ödemeyi işlemek için daha iyi bir otomasyon sistemine ihtiyaçlarını olduğunu söyleyen Siemens, bu ihtiyacı blokzinciri ile karşılayabileceklerini belirtiyor.

Financial Times’ın haberine göre Siemens, Onyx’in ilk büyük müşterisi. Firma, Siemens çapındaki müşteri sayısının önümüzdeki dönemlerde ciddi oradan artacağını söylüyor. Geçtiğimiz yaz JP Morgan, şirket için blokzinciri uygulamalarını ticarileştiren Onyx için bir dizi pozisyon doldurmaya çalıştığını açıklamıştı.

Birleşik Krallık’taki finans kurumlarının yüzde 34’ü blokzinciri ödemelerini kullanıyor

VIAFinTech İstanbul