Şirketin küresel ödemeler sorumlusu Takis Georgakopoulos, JPMorgan’ın JPM Coin ödeme sistemi aracılığıyla önemli bir günlük hacmi işlediğini açıkladı.

Georgakopoulos Bloomberg Television’a verdiği demeçte, “Bugün bir dizi büyük şirket için JPM Coin aracılığıyla her gün 1 milyar dolar aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu rakam, JPMorgan’ın geleneksel platformları aracılığıyla günlük olarak gerçekleştirdiği 10 trilyon dolarlık ödemenin küçük bir kısmını temsil etse de hala dikkate değer. Ayrıca JPM Coin’in son aylarda önemli bir ivme kazandığını da gösteriyor.

Haziran ayında JPMorgan’ın, JPM Coin’in 2020’deki lansmanından bu yana 300 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirdiğini belirtmişti. Mevcut 1 milyar dolarlık günlük işlem hızıyla banka, önümüzdeki yıl bu miktara ulaşma yolunda ilerliyor. JPM Coin başlangıçta yalnızca ABD dolarını destekliyordu ancak bu yılın Haziran ayında euro’yu da içerecek şekilde genişletilmişti.

JPM Coin’in bireysel versiyonu şu anda mevcut değil. Şu anda yalnızca bankanın toptan veya kurumsal müşterilerinin işlem yapmasına izin veriyor ancak plan, sistemi bireysel tüketicilere genişletmek. Georgakopoulos konuyla ilgili olarak, “JPM Coin yolculuğundaki bir sonraki adım, bunun bireysel bir versiyonunu nasıl oluşturabileceğinizi düşünmektir, böylece aynı verimliliği tüketicilere de getirebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

JPM Coin, bankanın toptan satış müşterilerinin ABD doları ve euro transfer etmesine olanak tanıyan, izinli bir blockchain tabanlı ödeme sistemidir. JPM Coin 7/24 çalışır ve işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlayarak müşterilerin ödemeleri vadesinden hemen önce başlatmasına olanak tanır ve likidite yönetimini geliştirir.

JPMorgan, kripto borsalarının SEC’e kaydolmaya zorlanabileceğini söyledi

KaynakThe Block