JPMorgan stratejistlerine göre, her ikisi de geçen hafta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından dava edilen Coinbase ve Binance.US dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto borsaları, kuruma kaydolmak için potansiyel olarak düzenleyici baskı ile karşı karşıya kalabilir.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri Perşembe günü yayınladıkları bir notta, “Sonunda SEC’in pozisyonu kanun yapıcılar tarafından onaylanabilir ve Coinbase, Binance.US ve diğer ABD borsaları broker olarak kayıt yaptırmak zorunda kalabilir ve çoğu kripto para menkul kıymet olarak değerlendirilebilir,” ifadelerini kullandı. “Bu, kripto endüstrisi için daha zahmetli ve daha maliyetli olabilir, ancak kripto piyasaları hisse senetleri gibi geleneksel piyasalara uygulanan benzer düzenlemelere tabi olacağından ve böylece daha fazla şeffaflık ve yatırımcı koruması sunacağından olumlu yönleri de olabilir.

SEC geçen hafta Binance, Binance.US ve Coinbase’e ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açmıştı. Düzenleyici kurum, mahkemelerin firmaları borsalara yönelik düzenlemelerine uymaya ya da ülkedeki kripto varlıklarının ticaretini durdurmaya zorlayacağını umuyor.

JP Morgan stratejistleri, SEC’in çabalarının ABD’li kanun yapıcıların bu yıl net bir düzenleyici çerçeve geliştirme ihtiyacını artırdığını söyledi. Nota göre, böyle bir netlik olmadan, ABD’deki kripto faaliyeti muhtemelen ülke dışına ve merkezi olmayan varlıklara kayacak ve kripto için risk sermayesi finansmanı sınırlı kalacak.

Stratejistlere göre düzenlemeler, sektörü kötü uygulamalardan ve kötü aktörlerden arındıracağı için olumlu olacak, bu da sektörün olgunlaşması ve daha fazla kurumsal katılım görmesi için gerekli görünüyor.

JP Morgan: Kurumsal yatırımcıların dikkati yapay zekaya kaydı

KaynakThe Block