Küresel ödeme ağı Mercuryo tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Birleşik Krallık’taki finans kurumlarının üçte birinden fazlası ödemeleri kolaylaştırmak için blokzinciri kullanıyor.

Mercuryo’nun kurucu ortağı Petr Kozyokov araştırmanın sonuçlarıyla ilgili olarak: “Hem itibari para hem de kripto hizmetleri sunabilecek sağlayıcılar arayan müşterilerden artan talep seviyeleri görüyoruz. Sadece birkaç yıl içinde, kripto ve itibari para ödemelerinin bir dengeye ulaşacağını ve tüketicilerin hangi ödeme türünü seçerse seçsinler kolayca ödeme yapabileceklerini tahmin ediyorum.” ifadelerini kullanıyor.

FinTech’lerin kripto teknolojisini gitgide daha fazla kullanmasıyla Revolut gibi önemli piyasa oyuncuları, tekliflerini genişletmek için halihazırda kendi kripto borsalarını kurmaya başladılar. Bu da finansal hizmetler ortamında dijital para birimlerinin kitlesel olarak benimsenmesi için potansiyel yeni bir dönemi simgeliyor.

Mercuryo, blokzincirine sürekli artan ilgi göz önüne alındığında, işletmelerin yüzde 55’inin kripto para birimini ödemelerin geleceği olarak gördüğünü söylüyor. Diğer yüzde 20’lik bir kesim ise önümüzdeki 3 yıl içinde kripto ödemelerinin benimsenmesini düşünüyor.

2018 yılında kurulan Mercuryo’nun portföyünde Bitfinex, Bithumb, ByBit, Binance, Trezor, Trust Wallet ve 1inch dahil olmak üzere birçok blokzinciri ve kripto şirketi bulunuyor. Şirket şu anda 200’den fazla B2B ortağına sahip.

Bank of America, Paxos’un blokzinciri ödeme ağına katıldı

VIAFinTech İstanbul