ABD’nin en büyük ikinci bankası konumunda olan Bank of America, hisse senetleri için Paxos’un blokzinciri tabanlı ödeme ağına katıldı.

Bloomberg’in haberine göre ödeme ağı, Bank of America’nın hisse senedi işlemlerini blokzinciri teknolojisini kullanarak günler yerine dakikalar içinde halletmesine yardımcı olacak.

Paxos’un çözümü, iki tarafın aynı gün birbirleriyle menkul kıymet alım satımlarını halletmelerine izin veren özel, izinli bir blokzinciri ağı. Şirket, Ekim 2019’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay aldıktan sonra Şubat 2020’de ağı başlattı. Paxos’un ayrıca SEC’e bir takas kurumu kaydı için başvurma planı da var.

Bir Paxos sözcüsü, bir takas kurumu olarak onaylandıktan sonra şirketin, Bank of America, Credit Suisse ve Nomura’s Instinet gibi ağına katılan müşterilerinin, ağ üzerinden gerçekleştirebilecekleri işlem hacmi ve sayısı konusunda kısıtlamalara sahip olmayacaklarını söylüyor.

Paxos sistemi, bankaların piyasalarla nasıl etkileşim kuracaklarını yeniden şekillendirmek için blokzinciri kullandığı birkaç alandan biridir. JPMorgan Chase & Co., geçen yılın sonundan beri 1 milyar doları aşan günlük işlemlerle gecelik geri alım anlaşmaları yapmak için Ethereum’un bir sürümünü kullanıyor. Goldman Sachs da bu pazara katılmaya hazırlanıyor.

PayPal kripto para alım satım hizmeti sunmaya başlayacak

KaynakBloomberg