Dijital ödeme sektörünün öncü şirketlerinden PayPal ve PayPal’a ait mobil ödeme platformu Venmo, kripto para alım satım hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Reuters’ın haberine göre PayPal, New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) şartlı bir lisans alarak firmanın kripto alım satım hizmeti sunabilmesine dair izin aldı. Kripto para satışlarının ilk olarak PayPal üzerinden sunulması bekleniyor. 2021’de ise Venmo‘ya aynı hizmet gelecek. PayPal’ın yaptığı basın açıklamasına göre 2021 yılından itibaren 26 milyon tüccar ağında kripto para harcama imkânı sunacak.

Koşullu lisans, firmanın eninde sonunda kendi lisansını alacağı beklentisiyle halihazırda yetkili bir lisans sahibi ile iş birliği yapması anlamına geliyor. Bu bağlamda PayPal, Paxos ise iş birliğine gitti.

Paxos’un kısa süre önce başlattığı API tabanlı aracılık hizmeti Paxos Crypto Brokerage, kripto özelliklerinin düzenleyici, teknolojik ve likidite yönlerini ele alacak. PayPal geçtiğimiz Temmuz ayında bu hizmeti kullanmak amacıyla bir ortaklığa gittiğini açıklamıştı.

PayPal’ın başkanı ve CEO’su Dan Schulman, Reuters’e verdiği röportajda, amacın aynı zamanda kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesini teşvik etmek ve gelecekte merkez bankası dijital para birimlerinin potansiyel tekliflerine hazırlanmak olduğunu söylüyor. Schulman’ın ifadesi şöyle: “Merkez bankaları ile çalışıyoruz. Her türlü dijital para birimini ve PayPal’ın bu konuda nasıl bir rol oynayabileceğini düşünüyoruz.

PayPal’ın bir süredir kripto para alım satım hizmet sunabileceği konuşuluyordu. Yaklaşık 350 milyon aktif hesapla oldukça geniş bir kullanıcı tabanına sahip olan şirketin kripto para birimlerine yönelik atılımı, benimsenme oranlarını da ciddi oranda etkileyebilir.

Visa, Mastercard ve PayPal kripto varlıklar ve Bitcoin için yaklaşımlarını değiştiriyor

KaynakThe Block