Ödeme sağlayıcısı PayPal’ın CEO’su Dan Schulman, şirketin mali çeyrek sonuçlarının açıklandığı toplatıda kripto para alanında atılan adımlar konusunda oldukça iyimse konuştu.

Toplantıda PayPal’ın mevcut ve gelecekteki kripto planlarından bahseden Schulman, şirketin CBDC’lere yönelik yaklaşımına da değindi. Schulman, CBDC’ler için cüzdanların önemine ve bunların etrafında inşa edilecek yeni düşük maliyetli ödeme altyapısına dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl PayPal, ABD’deki kullanıcıların kripto para birimleri satın almasına izin vermişti. Mart ayının sonuna doğru ise uygulamaya kripto para birimleri harcama fonksiyonu getirmişti. Şirketin bu alandaki faaliyetleri hız kesmemiş gibi görünüyor.

Dan Schulman’ın toplantıda kripto para birimlerine yönelik kullandığı ifadeler şöyle: “Kriptoda gördüğümüz ivmeden memnunuz. Ayrıca buna gitgide işlevsellik de ekliyoruz. Muhtemelen limitleri haftada 100.000 dolara çıkardığımızı görmüşsünüzdür. ACH’ye tam olarak entegre olma ve daha hızlı ödeme yapma yeteneğini artıracak bir açık bankacılık entegrasyonunun tam ortasındayız.

Şu anda üçüncü taraf cüzdanlara transferler üzerinde çalışıyoruz. Vergi raporlaması için çok sorunsuz bir süreç oluşturduğumuzdan gerçekten emin olmak istiyoruz.

PayPal CEO’su CBDC’ler hakkında da yeni nesil finansal sistemlerin neye benzeyeceğini düşündüklerini ve bunu nasıl şekillendirebileceklerini değerlendirdiklerini söylüyor: “Dünyanın her yerindeki düzenleyici kurumlar, merkez bankaları ile çalışıyoruz. CBDC’lere, merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimlerine bakan ülke sayısı hızla artıyor. Açıkçası, daha verimli, daha düşük maliyetli olabilen, işlem yapabilen ve ayrıca insanlara bugün olduğundan çok daha hızlı para kazandıran yeni bir altyapı hakkında düşünmek için bir fırsat var.

PayPal stablecoin’i araştırıyor

KaynakLedger Insights