The Block’un haberine göre online ödeme devi PayPal, endüstrinin bazı sabit akçe (stablecoin) protokol geliştiricilerine yönelik araştırmalar yapıyor. PayPal bu konuda üçüncü taraf bir şirketle çalışmaya meyilli.

Konuya yakın kaynaklara göre Avalanche blokzincirinin arkasındaki ekip olan Ava Labs, PayPal ile sabit akçe geliştirme konusunda görüşmeler yapan kuruluşlardan biri. Görüşmelere başka hangi protokollerin dahil olduğu henüz net değil.

PayPal tarafından konuya yönelik yapılan açıklama şöyle: ”PayPal, dijital para birimlerinin potansiyelini, dijital finansal hizmetler altyapısını ve bu alandaki güvenilir bir ortak olarak dijital ticareti geliştirmeye nasıl yardımcı olabileceğimizi keşfetmeye devam ediyor.

Yeni nesil finansal sistemleri şekillendirmek için dünya çapında düzenleyiciler ve endüstri ortaklarıyla birlikte çalışan küresel bir şirket olarak bu hedefleri mümkün kılan teknolojiler hakkında sık sık görüşmeler yapılıyor. Bununla birlikte, söylentiler ve spekülasyonlar şirketin gelecek planları hakkında öngörü sağlamıyor.

Sabit akçeler ödeme platformu olarak bir blokzincirini kullanan, itibari veya devlet destekli para birimi temsil eden dijital varlıklardır. The Block tarafından toplanan verilere göre, bugün piyasada dolaşan 80 milyar dolar değerinde sabit akçe var.

PayPal’ın sabit akçe hedefleriyle ilgili söylentiler uzun süredir dolaşıyor. Konuya yakın kaynaklardan biri hareketi kripto endüstrisindeki en çok bilinen sır olarak tanımlıyor. Şirketin kendilerinin bir şey inşa etmektense mevcut bit sabit akçe ortağıyla hareket etmesi olası görünüyor.

Ethereum stablecoin’lerin yüzde 70’ine ev sahipliği yapıyor

KaynakTheBlock