The Block Research tarafından yayımlanan araştırmaya göre toplam stablecoin arzı, Ocak 2020 ile Ocak 2021 arasında yaklaşık 10 kat arttı. Ayrıca bu stablecoin’lerin yaklaşık yüzde 70’i Ethereum ağında çalışıyor.

Rapora göre stablecoin’lerin aylık işlem hacminde de ciddi bir artış var. 2020’nin Ocak ayındaki işlem hacmi 23,5 milyar dolar değerindeyken 2021 Ocak’ta bu miktar 384 milyar dolara çıktı.

Bugüne kadar çoğu stablecoin piyasadaki en büyük ikinci kripto para biriminin blok zincirinde yaşarken, Ethereum’u Tron ve Omni ağları takip etti. Şu anda en popüler kripto para birimlerinden biri olan Circle’ın stablecoin’i USDC’nin de Ethereum blokzincirinde çalıştığını belirtmekte fayda var.

Circle’dan Jeremy Allaire konuyla ilgili olarak The Block’a yaptığı açıklamada: “Zamanla veri, iletişim ve içerikte olduğu gibi, değeri saklama ve taşıma maliyetlerinin sıfıra düşmesini bekliyoruz. Herhangi biri para programlayabildiğinizde finansal uygulamaların çalışma biçiminde temel değişiklikler olacaktır.” ifadelerini kullandı.

The Block’un hazırladığı stablecoin raporunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Merkez bankaları stablecoin’in finansal istikrar üzerindeki etkisini araştırıyor

KaynakThe Block