ZK-rollup teknolojisini kullanan Ethereum Layer 2 geliştiricisi StarkWare, aldığı yeni bir yatırımlar 6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı.

İsrail merkezli gazete Calcalist’in haberine göre StarkWare en az 100 milyon dolar değerinde bir yatarım aldı. Gazete anlaşmanın detayları ve kimlerin yatırıma dahil olduğu konusunda bir detay vermiyor.

Yeni yatırım turu, StarkWare’in sonucunda 2 milyar dolar değerlemeye ulaştığı Seri C yatırım turundan yaklaşık 3 ay sonra geldi.

StarkWare’e yakın isimlerden birisi konuyla ilgili olarak: “Burada işler çok hızlı ilerliyor, bu yüzden normalde üç veya dört ay sonra değerlemeyi üçe katlamaktan bahsetmeyi reddediyor olsam da, bu oldukça mümkün. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama içimde bir şeylerin piştiğine dair bir his var.” ifadelerini kullanıyor.

Şirketin C Serisi turu, Paradigm, Three Arrows Capital, Alameda Research ve diğerlerinin katılımıyla Sequoia Capital öncülüğünde gerçekleşmişti. O sırada, StarkWare kurucu ortağı ve CEO’su Uri Kolodny, fırsatlar ortaya çıkarsa şirketin yakın gelecekte daha fazla para toplayacağını dile getirmişti.

2017 yılında kurulan İsrail merkezli StarkWare, iki Ethereum ölçeklendirme ürünü sunuyor: StarkEx ve StarkNet. İlki, izin verilen, özel yapım bir Ethereum ölçeklendirme motoru, ikincisi ise izinsiz, merkezi olmayan bir ZK-rollup ağı. StarkNet, herhangi bir geliştiricinin Ethereum’da olduğu gibi ağ üzerinde merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına izin veriyor. Bu tür ölçeklendirme ağları işlem ücretlerini düşürmeyi amaçlıyor.

StarkWare’in son yatırım haberi, kripto sektörüne yönelik yatırım çılgınlığı devam ederken ve değerlemeler yükselirken geliyor.

Kripto odaklı VC Electric Capital, 1 milyar dolar yatırım aldı

KaynakThe Block