Dünyanın en büyük Bitcoin ATM operatörü CoinFlip’in Operasyon Şefi Ben Weiss iddialı bir tahminde bulundu. Weiss’e göre önümüzdeki yıllarda Amazon ve Apple gibi teknoloji devlerini blokzinciri tabanlı şirketler takip edecek.

Bir sonraki BigTech şirketinin blokzinciri tabanlı bir şirket olacağını düşünen Weiss, bu şirketlerin merkez üs olarka da ABD değil, Asya’yı tercih edeceğini düşünüyor. Ben Weiss bu tahminlerini ABD ile ilişkili analizlere dayandırıyor. Amerika Birleşik Devletleri henüz inovasyon yapmak ve büyümek için kripto para birimi endüstrisini çevreleyen gerekli yasal açıklığa sahip değil. Böyle bir ortam, bilgi ve destek olmadan da blokzinciri endüstrisinin gelecekte ABD’de patlama yapması beklenemez.

Weiss yaptığı açıklamada, ABD’nin kripto para piyasası ile ilgili durumunu Asya’dakilerle karşılaştırıyor. Ben Weiss’e göre Asya’da çok daha fazla netlik var. ABD, kripto para birimlerine ilişkin uygun bir sistemden yoksun. Dijital nakit kullanıcılarına ve genel olarak kripto para birimi piyasasına olan güveni artırma potansiyeline sahip iyi tanımlanmış düzenlemelere ve kurallara sahip değiller. Bu bağlamda Weiss, blokzincirine yönelik daha açık düzenlemeler sunan Singapur’un, Amazon ve Apple’a eşdeğer bir blokzinciri devi çıkartmasını daha olası görüyor.

ABD hükümeti Bitcoin’i umursamıyor

Weiss’a göre ABD hükümeti Bitcoin’in bu yılki yüzde 46’lık büyümesini de umursamadı. Kripto para piyasası bu ölçekte büyümeye devam ederse ABD hükümeti daha sonra bu konuyu ele almak zorunda kalacak. Ancak bu sefer de her şey için geç kalınmış olabilir.

Tüketicileri korumak ve inovasyona ilham vermek için blokzinciri şirketlerine ve tüm kripto para ortamına ilişkin düzenlemeler gerekli olduğunu savunan Weiss, blokzinciri ve kripto para şirketlerinin geleceği konusunda iyimserken ABD’nin treni kaçırmak üzere olduğunu ve Asya’daki düzenleyici ortamın inovasyona daha açık bir çerçeve sunduğu belirtiyor.

Avrupa Komisyonu kripto varlıklar için düzenleyici çerçeve öneriyor

KaynakDigitalMarketNews