Birleşik Krallık, ülkenin mali gözlemcilerine tokenize menkul kıymetler için bir sanal alanı denetleme kuralları verecek yeni düzenlemeler getirdi.

Düzenlemeler Birleşik Krallık’ın Dijital Menkul Kıymetler Sandbox’ı (DSS) için olacak ve 8 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek. Bunlar Birleşik Krallık hükümetinin 2023 tarihli Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nın, yanin FSMA’nın bir parçası olarak lanse edildi.

Yeni kurallar, sanal alanda nelerin yapılabileceği ve hangi katılımcıların katılıma uygun olduğu konusunda genel sınırlamaları belirliyor. Korumalı alan, düzenleyicilerin ve şirketlerin dağıtık defter teknolojisi ve menkul kıymetlerin tokenizasyonu da dahil olmak üzere çözümleri test etmesine olanak tanıyacak.

Birleşik Krallık Hazinesi, yeni düzenlemelerin denetiminin İngiltere Merkez Bankası ile Mali İdare Otoritesi (FCA) arasında ortak bir çabayla gerçekleştirileceğini belirtti. Mevzuatta, “Banka ve FCA, DSS’nin işleyişi ve denetimi ile ilgili olarak birbirleriyle işbirliği yapmak için uygun gördükleri adımları atmalıdır.” denildi.

Bu gelişme, Maliye Bakanı Jeremy Hunt’ın Kasım ayı bütçe açıklamasında Birleşik Krallık’ta dijital varlık sektörünün genişlemesini kolaylaştırmak için yeni bir hükümet girişimini özetlemesinin ardından geldi.

Hunt, Kasım ayında Birleşik Krallık hükümetinin, dijital varlıkların finansal piyasalarda benimsenmesini kolaylaştırmayı amaçlayan Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı’nı uygulamayı planladığını söylemişti.

Maliye bakanı, “Hükümet, Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı’nın uygulanması için yasal bir araç hazırlayacak ve 2023’te Finansal Piyasa Altyapısı Korumalı Alanı’nın uygulanmasına ilişkin Edinburgh Reformu duyurusunu gerçekleştirecek” ifadelerini kullanmıştı

Birleşik Krallık’tan ülkenin dijital varlık sektörünü güçlendirecek yeni yasa

KaynakThe Block