Birleşik Krallık Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Sonbahar Bildirisi’nde ülke ekonomisini büyütmek için 110 önlemin ana hatlarını çizdi. Bu önlemler arasında dijital varlıklar sektörünün genişlemesini kolaylaştıracak bir hükümet girişimi de yer aldı.

Birleşik Krallık hükümeti, dijital varlıkların finansal piyasalarda benimsenmesini kolaylaştırmayı amaçlayan Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanının (DSS) uygulanmasına yönelik mevzuatı geçirecek. Bütçe beyanında, “Hükümet, Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı’nın uygulanması için yasal bir araç oluşturacak ve 2023’te Finansal Piyasa Altyapısı Korumalı Alanı’nın uygulamaya konmasına ilişkin Edinburgh Reformu duyurusunu gerçekleştirecek.” ifadesine yer verildi.

DSS girişiminin 2024 yılının ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor. Birleşik Krallık hükümeti ayrıca Temmuz ayında başlatılan DSS istişaresine yönelik yanıtları da paylaşmayı planlıyor. Zodia Markets’ın Baş Hukuk Müşaviri Dina White’a göre DSS, menkul kıymetler sektörünün evriminde önemli bir gelişme: “Bir dizi finansal araçta dijitalleşmenin sürekli ilerlediğini görüyoruz ve bu, geleneksel finansal varlıklara uygulanan yeni teknolojilerin benimsenmesinde kritik bir adımı temsil ediyor

Dina White sandbox’ın firmaların merkezi menkul kıymet depoları veya ticaret yerleri gibi kritik finansal piyasa altyapısını kurmak ve işletmek için dijital varlık teknolojisini kullanmalarına olanak tanıyacağını da sözlerine ekledi: “Ayrıca, geniş bir yelpazedeki varlıkların teminat olarak veya repo işlemlerinin bir parçası olarak kullanılması gibi daha geniş finansal piyasa faaliyetleriyle etkileşime girmesine de olanak tanıyacak. Bunların hem ‘dijital olarak yerel’ menkul kıymetleri hem de geleneksel araçların dijital temsillerini içereceği göz önüne alındığında bu, köklü bir endüstride deneyler yapmak için heyecan verici bir zamanı temsil ediyor

Birleşik Krallık’ın DSS danışma belgesine göre girişim, şirketlere “geçici olarak değiştirilmiş bir yasal ve düzenleyici çerçeve altında dijital menkul kıymetlerle ilgili bir dizi faaliyet gerçekleştirebilecek dijital varlık teknolojisini kullanan finansal piyasa altyapıları kurma” fırsatı verecek.

Birleşik Krallık kripto ekosistemine yeni denetim ve düzenlemeler getiriyor

KaynakThe Block