Birleşik Krallık Maliye Bakanı, lisanslı kripto şirketlerinin ülkede ticari hesap açmakta zorluk yaşadığı iddialarını araştıracağını söyledi.

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Jeremy Hunt, konuyu görüşmek üzere ülkenin Hazine Ekonomi Bakanı Bim Afolami’yi kabul etti. Hunt, Kripto ve Dijital Varlıklar Parlamento Grubu Başkanı Lisa Cameron’un Birleşik Krallık’taki lisanslı kripto firmalarının karşılaştığı zorluklarla ilgili sorduğu bir soruyu yanıtlıyordu.

İngiltere ve özellikle Londra’nın küresel kripto merkezi haline geldiğini söyleyen Hunt konuyla ilgili olarak: “Kripto piyasasının gerçekten sorumlu bir şekilde amaçlandığı şekilde gelişebilmesini sağlamak için onu düzenlememiz gerekiyor. Bu nedenle stablecoin’ler ve kripto hizmetlerinin tanıtımı için mevzuat çıkardık.” ifadelerini sözlerine ekledi.

Nisan 2022’de, ülkenin maliye bakanı olarak görev yaparken Başbakan Rishi Sunak, ülkeyi küresel bir kripto merkezine dönüştürme planlarını açıklamıştı. O zamandan bu yana Birleşik Krallık, ülkenin ‘Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı’ girişimini denetlemeye yönelik yeni düzenlemeler gibi bu amacı ilerletmek için mevzuatı kabul etti.

Yapılan açıklamaya göre yeni düzenlemeler ülkenin mali gözlemcilerine tokenize menkul kıymetler için bir sanal alanı denetleme kuralları verecek.

Birleşik Krallık, dijital menkul kıymetler korumalı alanı için yeni düzenlemeler getiriyor

KaynakThe Block