Birleşik Krallık’taki yatırım yöneticilerinin ticari organı ve sektördeki sesi olma vizyonuyla hareket eden The Investment Assocaition’a (TIA) göre Birleşik Krallık yatırım fonlarına tokenizasyon onayı verildi ve ülke hükümeti varlık yönetimi endüstrisi için blockchain teknolojisinden yararlanmaya istekli.

TIA yaptığı açıklamada, fon tokenizasyonunun yatırım yönetimi sektöründe verimliliği, şeffaflığı ve uluslararası rekabet gücünü artırma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık Hazinesi’nin, mali düzenleyici Finansal Davranış Otoritesi (FCA) ve BlackRock gibi yatırım yöneticileriyle birlikte hazırladığı ilk aşama, hükümetin kurduğu Varlık Yönetimi Görev Gücü – Teknoloji Çalışma Grubu’nun bir parçası olarak yayımlandı. “UK Fund Tokenisation – A Blueprint for Implementation” adlı rapor, tokenizasyon için mevcut yasal ve düzenleyici çerçeve içinde çalışmak üzere tasarlanmış ve firmaların hemen uygulayabileceği temel bir modelin ana hatlarını çiziyor.

Model, FCA onaylı fonların, yalnızca ana yatırım varlıklarını içeren yatırım portföyleri, geleneksel değerleme ve ödeme süreçlerini sürdürmeleri gibi belirli kriterleri karşılamaları koşuluyla, satış ve ödeme işlemleri için tokenizasyonu benimsemelerine olanak tanıyor.

Bu haber, İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt’ın geçtiğimiz hafta başında yaptığı ve Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (sandbox) girişimi aracılığıyla ülkenin dijital varlık sektörünü genişletmeye yönelik mevzuatın ana hatlarını çizen bir duyurunun ardından geldi.

Birleşik Krallık’ın sektöre yönelik girişimleri hız kesmiyor. Haziran ayında da Başbakan Rishi Sunak, kripto işletmelerinin Birleşik Krallık’ta nasıl kayıt olmaları ve faaliyet göstermeleri gerektiğine ilişkin düzenleyici netlik sağlama arzusunu dile getirerek ülkeyi bir web3 merkezine dönüştürme planlarını açıklamıştı.

Birleşik Krallık’tan ülkenin dijital varlık sektörünü güçlendirecek yeni yasa

KaynakThe Block