Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres örgütün blokzinciri teknolojisini benimsemesi gerektiğini söylüyor. Forbes’un haberine göre Guterres, blokzincirinin BM tarafından kullanılan teknolojiler arasında olması gerektiğine inanıyor.

Guterres konuyla ilgili olarak: “Birleşmiş Milletler’in dijital çağdaki görevimizi daha iyi yerine getirebilmesi için Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya yardımcı olabilecek blokzinciri gibi teknolojileri benimsememiz gerekiyor.” ifadelerini kullanıyor.

Bu, Genel Sekreter Guterres’in blokzinciri teknolojisinin potansiyelini ilk defa dile getirmesi değil. Eylül 2018’de de ulusal kurumlara, eyaletler arasında ve kural tabanlı bir küresel düzene olan güvenin nasıl azaldığından ve teknolojilerin, özellikle de blokzincirinin konuyu azaltmaya nasıl yardımcı olabileceğinden bahsetmişti.

Guterres dijital işbirliği programını oluşturduğundan beri Birleşmiş Milletler tarafında blokzinciri kullanımı önemli bir büyüme kaydetti.

BM, Hong Kong’daki göçmen işçilerin bu ayın başlarında bir blokzinciri finansal hizmetler şirketi ile sömürülmesini önlemeyi amaçlayan bir blokzinciri aracı başlatmıştı. Bunun yanı sıra BM Afganistan’da sürdürülebilir kentsel kalkınma için blokzinciri çözümleri üzerinde çalışıyor.

Son olarak, Nisan ayında Birleşmiş Milletler’in özel havacılık ajansı başkanı, blokzinciri teknolojisinin küresel havacılık sistemleri arasında muazzam faydalar sağlayabileceğini söylemişti.

KaynakForbes